Unable To Reply/Forward Email From OWA - Exchange 2010

Exchange 2010 SP1. Unable to Reply / Forward email from Outlook Web Access. Even we have seen similar issue with ActiveSync. While hitting reply / performing a sync throws an error similar to :-

Exception

Exception type: System.ArgumentException
Exception message: imceaDomain must be a valid domain name.

Call stack

Microsoft.Exchange.Data.Storage.InboundConversionOptions.CheckImceaDomain(String imceaDomain)
Microsoft.Exchange.Data.Storage.InboundConversionOptions..ctor(String imceaDomain)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Utilities.CreateInboundConversionOptions(UserContext userContext)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.ReplyForwardUtilities.CreateReplyOrReplyAllItem(BodyFormat bodyFormat, Item item, ReplyForwardFlags flags, Boolean replyAll, UserContext userContext, StoreObjectId parentFolderId)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.ReplyForwardUtilities.CreateReplyItem(BodyFormat bodyFormat, Item item, ReplyForwardFlags flags, UserContext userContext, StoreObjectId parentFolderId)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Premium.Controls.ItemReplyPreFormAction.Execute(OwaContext owaContext, ApplicationElement& applicationElement, String& type, String& state, String& action)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.RequestDispatcher.DoFinalDispatch(OwaContext owaContext)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.RequestDispatcher.InternalDispatchRequest(OwaContext owaContext)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.RequestDispatcher.DispatchRequest(OwaContext owaContext)
Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaRequestEventInspector.OnPostAuthorizeRequest(Object sender, EventArgs e)
System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)

Cause :-

Wild Card Entry / Spaces in Accepted Domain

Steps To Fix :-

Open Exchange Powershell in elevated mode and run :-

[PS] C:\Windows\system32>Get-AcceptedDomain | fl
 Verify that there is one domain marked as "Default" and it's DomainName & Name values are valid and proper.Make sure there is no spaces in the name default domain.

You can set the values usings both Powershell and GUI.

Exchange Powershell command:-

Set-AcceptedDomain –Identity <value> -Name “ValidSMTPDomainName”

So for example it could be:
Set-AcceptedDomain –Identity “sbs domain” –Name “sbsdomain.com”

Get-AcceptedDomain | fl (And Check the values)

Exchange Management Console:-

-Open Exchange Management Console
-Expand Organization Configuration
-Click on Hub Transport
-Click on Accepted domain -
-Properties of Default Accepted Domain
-Remove Invalid Character or Space
-Restart IIS service

Note :- Recreating the Virtual Directories would be a wrong step..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

How To Work On Cross Site Failure in Exchange 2010 Environment (Failover and Failback)

Activate Exchange 2010 Manually

Migrating SBS 2003 to Windows Server 2008 with Exchange 2007